Opskrifter

FORSLAG TIL FISK MED HONNING
  • Når du damper fisk, tilsæt da 1 teskefuld honning til urterne og krydderierne pr. 2 pers.
  • Kom lidt honning over den grillede eller pandestegte laks, straks du tager fisken af varmen.
  • Kold dressing til fx hvidvins dampet laks m. grønne asparges og nye kartofler, 2 pers.: Flødeskum af ½ dl piskefløde, ¼ dl majonæse, ¼ dl creme fraiche, 1 tsk. honning, ½ tsk. knust senneps frø, smages til med salt og peber.
     
GRØNKÅLSSALAT
  • Grønkål
  • Solsikkekerner
  • Hytteret
  • Hvidløg
  • Honning
  • Salt
  • Rist solsikkekernerne på en tør pande
  • Skyld og hak din grønkål groft
  • Bland hytteret med presset hvidløg
  • Smag til med honning og salt
  • Bland grønkål i, og drys med solsikkekerner
BRUNEDE KARTOFLER
  • Dryp dine kogte og pillede små kartofler godt af i en sigte.
  • Smelt lidt smør på en varm pande,
  • Kom nu en god skefuld honning på, lad den dampe lidt ind, så det bliver karamelagtigt,
  • Kom kartoflerne på panden og brun dem ved ikke for hård varme. Honning brænder let når varmen bliver for hård.
ASIATISK SUR SØD SOUCE
  • Vand
  • Æblecidereddike
  • Rød peber
  • Chili
  • Hvidløg
  • Honning
  • Maizena
  • Sylt snittet peberfrugt og presset hvidløg i vand og eddike
  • Smag til med chili og honning
  • Jævn med maizena
OSTEMADEN
  • Prøv med en lille streg honning på den skarpe ost og gerne en valnød
     
HONNINGKAGE
  • Smør                150 g
  • Honning          375 g
  • Mørk Farin      375 g
  • Æg                    2     
  • Kærnemælk    1 dl.
  • Hvedemel       750 g
  • Natron             1,5 tsk.
  • Stødt kanel     2 tsk.
  • Stødt nellike   2 tsk.
  • Stødt ingefær  1 tsk.
  • Rosiner            100 g
  • Sukat                100 g
  • Evt. pomerans     100 g


Smelt smørret i en tykbundet gryde. Kom honning og mørk farin i og smelt dette under omrøring. Sigt mel og krydderier sammen. Pisk de hele æg, så hæver honningkagen fint også med lidt tungt mel. Tilsæt nu skiftevis kærnemælk, æg og mel til honningmassen. Rør det godt igennem. Hæld dejen i smurt bradepande. 

Bages i forvarmet ovn ved 180 C ca. 45- 60 minutter, midt i ovnen. 

Honningkagen bliver kun bedre af at hvile 1 dag eller 2 , Den nydes som den er eller med koldt smør på. – Velbekomme  

VALNØDDEMARCIPAN MED HONNING

Du skal bruge:

  • 200 g valnøddekerner
  • 100 g mandler
  • 100 g honning
  • chokolade til overtræk Valnødder og mandler males til mel i en mandelkværn, eller blendes til fint mel. Honning tilsættes og der æltes til massen samler sig (det tager et stykke tid). 

Massen lægges i køleskabet til næste dag.

Nu formes massen til kugler eller marcipanbrød, og derefter overtrækkes de med chokolade.

Opskrift af Anette Storgaard

MIDDELALDER INSPIRERET SENNEP

At grutte sennep = at grovmale

5 glas  200 g.

  • 60 g sorte sennepsfrø
  • 165 g gule sennepsfrø
  • 4 dl kogende vand – pas på det ikke bliver for vådt, hold evt. noget tilbage
  • 195 g  honning
  • 6 tsk anis 
  • 1½ tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • 3 tsk gurkemeje ca 4,5 g
  • 3 – 5 spsk olie
  • 3 – 5 spsk æblecidereddike 

Frø og salt males x 2 på melkværn eller 1 x i kaffemølle. Røres med honning og kogende vand, pas på det ikke bliver for vådt, hold evt. noget tilbage. Tilsæt kanel og gurkemeje, eddike og olie. Lad senneppen stå og trække, til den har suget al væden op og har fået konsistens af grød. Smag til med eddike og juster med olie til konsistens er passende.

Kommes på varme atamon skyllede glas. Opbevares i køleskab.