Rabarber i vilde forårsfarver

ARRANGEMENTER

På denne side finder du oplysninger og beskrivelser af vores arrangementer i den kommende tid. Følg også HonninguUrt på facebook:  https://www.facebook.com/Honningurt/

ARRANGEMENTER SOMMEREN OG VINTER 2019

Besøg en bigård

Oplev bierne på nært hold. Du kan komme med en tur i bigården, og se og høre om de fantastiske bier og deres samfund, samt om anvendelse af honning og andre produkter fra bierne og haven. Minimum alder 8 år.

Du får naturligvis hat og slør på.

Besøgene i bigården bliver planlagt, så de indgår i den almindelige pasning og gennemgang af staderne, så vi ikke forstyrrer bierne for meget. Derfor skal du træffe aftale med Susanne eller Carsten om, hvornår du kan komme med i bigården, og blive informeret om din påklædning. Vi træffes på tlf.: 3123 4089 eller på mail: honningurt.odden@gmail.com

 

LØRDAG 6. – 7. JULI ODDEN SÆTTER  SEJL FESTDAGE PÅ ODDEN HAVN – 10 års jubilæum 

Velkommen til et par fantastiske dage med masser af markedsstemning, aktiviteter, hygge, fantastiske opvisninger og gode handler på en festklædt havneplads helt nede i vandkanten. Arrangementet, som er en tilbagevendende tradition, med masser af charme og fantastisk stemning. Gå ikke glip af de skønne dage. Kig forbi vores stand, og se, om vi evt. skulle have fundet på noget helt nyt i år.

Er du ikke på Odden i de dage, så kom forbi på Oddenvej 332, når din vej falder forbi Sjællands Odde.

Du ønskes en dejlig sommer.

 

SØNDAG D. 1. DECEMBER KL. 10 – 16 –  10 års jubilæum

Så er det snart jul, og Odden fejrer det med traditionsrigt julemarked i det hyggelige forsamlingshus. Og som altid tager HonningUrt del i det lokale arrangement. Du er meget velkommen til at bestille brunekager i god tid. De plejer at blive revet væk.

HonningUrt ønsker dig en glædelig jul.

Følg med på Facebook: Jul på Odden : https://www.facebook.com/Jul-på-Odden-153880398299446/

 

 

ARRANGEMENTER SOMMEREN OG VINTER 2018

Besøg en bigård

Oplev bierne på nært hold. Du kan komme med en tur i bigården, og se og høre om de fantastiske bier og deres samfund, samt om anvendelse af honning og andre produkter fra bierne og haven. Minimum alder 8 år.

Du får naturligvis hat og slør på.

Besøgene i bigården bliver planlagt, så de indgår i den almindelige pasning og gennemgang af staderne, så vi ikke forstyrrer bierne for meget. Derfor skal du træffe aftale med Susanne eller Carsten om, hvornår du kan komme med i bigården, og blive informeret om din påklædning. Vi træffes på tlf.: 3123 4089 eller på mail: honningurt.odden@gmail.com

 

 

LØRDAG D. 23. JUNI ER LANDSDÆKKENDE HONNING OG JORDBÆRDAG PÅ ODDEN HAVN

Tuc Tuc er at finde på Odden Havn fra kl. 10 – 14 med frisk nyslynget honning lige til at komme på de friske modne danske jordbær.

Vi har masser af dejlig hjemmesylt, hjemmelavede eddiker og meget mere godt fra haven. Så kig forbi til en hyggesnak om bier og honning og andet godt fra haven til maven. Biernes arbejde er starten på din middag.

Kig ind på: http://www.biavl.dk

 

LØRDAG 7. – 8. JULI ODDEN SÆTTER  SEJL FESTDAGE PÅ ODDEN HAVN

Velkommen til et par fantastiske dage med masser af markedsstemning, aktiviteter, hygge, fantastiske opvisninger og gode handler på en festklædt havneplads helt nede i vandkanten. Arrangementet, som er en tilbagevendende tradition, med masser af charme og fantastisk stemning. Gå ikke glip af de skønne dage. Kig forbi vores stand, og se, om vi evt. skulle have fundet på noget helt nyt i år. Er du ikke på Odden i de dage, så kom forbi på Oddenvej 332.

Du ønskes en dejlig sommer.

Kig ind på: http://www.kultunaut.dk/perl/arrmore/type-nynaut?ArrNr=11913074

 

TORSDAG D.2. – SØNDAG D. 5 AUGUST
Vi har desværre måttet træffe en tung beslutning, og aflyse vores deltagelse som aktører i Geopark Festivalen. Men vi fortsætter med bierne, haven og dørsalget. Så kig gerne forbi.

 

SØNDAG D. 2. DECEMBER KL. 10 – 16

Så er det snart jul, og Odden fejrer det med traditionsrigt julemarked i det hyggelige forsamlingshus. Og som altid tager HonningUrt del i det lokale arrangement.

HonningUrt ønsker dig en glædelig jul.

Følg med på Facebook: Jul på Odden : https://www.facebook.com/Jul-på-Odden-153880398299446/

Arrangementer sommeren og vinter 2017

På denne side finder du oplysninger og beskrivelser af vores arrangementer i den kommende tid.

Tak for din interesse for vores passion, for at du har fulgt med i HonningUrts mange projekter og gøremål i 2017.
Vi ser frem til et spændende 2018, hvor vi i høj grad håber på en varmere og mere solrig sommer, end den forgangne.

Står du lige og mangler noget til nytårsfesten, en værtindegave, urtesalt, syltesager eller honning, så kig forbi voresdørsalg.

Vi ønsker dig et rigtigt lyst og lykkebringende nytår

Susanne, Carsten og alle bierne

Lørdag d. 22. april og søndag d. 23. april kl. 11 – 16 begge dage.

Biernes arbejde er starten på din middag.

Det er nu frøene til det næste års spisekammer skal lægges både i haver og på marker. Uden hjælp fra honningbier og vilde bier, ville det se trist ud i frugt og grøntafdelingerne og ikke mindst på middagsbordet. Vi har over 40 forskellige afgrøder i haven, når det hele er i gang.

Mange kommuner gør i disse år, en ekstra indsats for at beskytte biernes levevilkår, blandt andet Odsherred kommune. Vær selv bevidst om at beskytte biernes levesteder, ikke bare naturen men også haverne.

Hos HonningUrt leverer haven langt det meste til middagsbordet, med tanke på gode råvarer, masser af gode timer og oplevelser med dyrkning, høst og tilberedning. Takket være bierne, er vi næsten selvforsynende med frugt, grønt og honning, og klarer husholdning uden sukker, bortset fra i kaffen.

Dørsalget vil være åbent og du vil kunne købe pandekager og smage på de honningsyltede marmelader.

Besøg en bigård

Oplev bierne på nært hold. Du kan komme med en tur i bigården, og se og høre om de fantastiske bier og deres samfund, samt om anvendelse af honning og andre produkter fra bierne og haven. Minimum alder 8 år.

Du får naturligvis hat og slør på.

Besøgene i bigården bliver planlagt, så de indgår i den almindelige pasning og gennemgang af staderne, så vi ikke forstyrrer bierne for meget. Derfor skal du træffe aftale med Susanne eller Carsten om, hvornår du kan komme med i bigården, og blive informeret om din påklædning. Vi træffes på tlf.: 3123 4089 eller på mail: honningurt.odden@gmail.com

Lørdag d. 17. juni kl. 10 – 14 Honning og Jordbærdag på Odden Havn

Den landsdækkende honning og Jordbær dag bliver fejret i dag på Odden Havn.

Vi har slynget den første honning og syltet de første jordbær og rabarber.

Kig forbi vores hyggelige ”bivogn” og smag på herlighederne fra haven. Alle vores varer er mærket med: Smagen af Geopark Odsherred. Dette borger for et lokalt kvalitetsprodukt fremstillet af gode råvarer dyrket i Odsherred. Alle syltesager er syltet udelukkende med honning.

Honning og jordbær er som skabt for hinanden.

Du finder os på Odden Havn ved fiskeforretningen og grøntmarkedet.

Lørdag d. 8. og søndag d. 9 juli  Odden Sætter Sejl på Odden Havn

Vi vil vanen tro, også være at finde på Odden havn i disse dage. Se mere om arrangementet her: https://www.facebook.com/Oddensaettersejl/

Eller : http://www.oddenportalen.dk

Lørdag d. 29. juli

Deltager vi i Geopark Festivalen (https://da-dk.facebook.com/Geoparkfestival ) med:

GÅRDCAFÉ – Haven i det søde køkken
foredrag om Sjællands Odde, af geolog og naturvejleder Jakob Walløe  Hansen – samt workshop, udstilling og salg af pileflet af Lise Mogensen

Menuen: haven i det søde køkken kl . 12 -17

Vi vil gerne gentage succesen fra de tidligere år, men i en lidt anden form.

Ca. kl. 13  vil geolog og naturvejlede fra Geopark Odsherred Jakob Walløe Hansen krydre dit besøg med fortællinger om dannelsen af Odden, om geologien, faunaen, ture på Odden og meget meget mere.

I år bliver Gårdcaféens tema: haven i det søde køkken. Vi vil som altid lade havens råvarer spille en stor rolle i menuerne.

Der vil være kaffe på kanden, hyldeblomstsaft mm til glasset, hjemmelavet is, kager og pandekager med honning eller honningsyltede marmelader. Alt sammen med råvarer fra haven.

Workshop med pilefletter: I forbindelse med café dagen, vil vores dygtige kreative pilefletter Lise Mogensen igen I år være at finde I haven. Lise vil holde en lille workshop for dig, der gerne selv vil prøve at flette med pil. Der vil være udstilling og salg af Lises fantastiske håndværk, og plancher om pilens betydning på Odden.

Haven er som altid åben for gæster denne dag. I det omfang vi har tid, viser vi gerne rundt i den spiselige have.

Caféen, som kun er at finde denne ene dag, udspringer af vores hobby: honningbien og nyttehaven på Odden. Lokationen Odden har en særlig indflydelse både på honning og nyttehave. Jordbund og klima har stor indflydelse på vores udbytte såvel af honing som af andre afgrøder.

Vi nyder at trække råvarer ud af egen have, konservere, tilberede  enkle lækre måltider og nyde det hele. Vi glædes mange gange fra frøet bliver lagt, og tomaten spist, måske som suppe en kold dag i januar. Det er livsbekræftende processer, der skaber en stor glæde, og beriger os på mange måder, også på husholdningsbudgettet. Denne passion vil vi gerne dele med dig ved en hyggelig oplevelse i caféen, og måske du går hjem og graver “guld” op af din have. I haven finder du over 40 forskellige afgrøder til husholdningen, alt sammen produkter af Oddens jord og klima.

Kig ind til en hyggelig dag.

 

Søndag d. 3. december  kl 10 – 16

Odden holder julemarked i forsamlingshuset ved skolen, og det bakker vi naturligvis op om. Kig forbi og kom i julestemning, der er masser af dejlige hjemmelavede ting og sager fra varm strik, til smykker og lækkerier til ganen.

 

Når man om vinteren nyder smagen af den hengemte sommer, kommer tankerne let til at flyve mellem billeder af blomstrende frugttræer og frodige rækker i urtehaven. Det er som om vinteren bliver kortere.

Nyd det selv, eller glæd andre med en lille gave.  Velbekomme!

 

Stalddørssalg er ikke en gårdbutik

  • Vi har ikke nogen fast åbningstid
  • Vi har åbent når flagene er ude
  • Samt efter aftale
  • Så ring eller mail os gerne for en aftale
  • Alle vore produkter er resultat af høsten fra vores egen have
  • Derfor er alt i begrænsede mængder
  • Alt er hjemmelavet helt fra bunden
  • Og bygger på tanken om at udnytte vores ressourcer fra haven til     noget rigtigt godt
  • Og gerne dele det med dig