Forår – er ramsløg tid

Her i foråret har vi frisk Ramsløgs olie. Smuk jadegrøn rapsolie med en mild smag af ramsløg. Den er velegnet på salat, over ovnstegte kartofler eller som en hurtig afsluttende olie på et stykke kød. Og du kan sikkert selv finde mange andre gode anvendelser af Ramsløgsolien. Den opbevares på køl.

Skønt med havens bær på lager

Tak til jer små skønne bier, for at I var så flittige til at bestøve hindbærbuskene i sommers. Det er så dejligt, at kunne hente havens bær i fryseren til forkælelse, bare fordi man har lyst og fordi man kan. Jeg tror aldrig, at familien går af vejen for en tærte.

Vi kan kun håbe, at den kommende sommer bliver god med tilpas sol og vand.

Det er dejligt, ved den mindste solstråle igen at møde jer i haven, nu hvor havearbejdet så småt er begyndt igen.

Og I har travlt. For I har yngelleje. Måske I i år har store familier, når rapsen og frugttræerne blomstrer.

 

 

Tørken har givet lidt men enestående honning   

Efter lang lang tørke, hvor planterne ikke har kunnet danne ret meget nektar, tog vi honning fra forleden. Der var bekymrende lidt. Men det der var var helt fantastisk. Det var meget mørkt, noget var decideret rødt. Det har en meget intens og krydret smag.

Hele sommeren har vi også set bierne besøge blomster, vi normalt ikke ser dem i. Fx kommer de i år meget i de Sibiriske roser og tilmed i sommerfuglebuskene. Og det giver naturligvis en anderledes honning, når de små henter andre råvarer til den.

Små mængder men helt fantastiske smagsoplevelser.

Peberfrugterne modnes

Så er det tid, hvor peberfrugterne modnes i drivhuset. De er selvfølgelig skønne i salater, grillede og til osten men også på andre måder. Så nu har jeg honningsyltet skønne røde paprika med chili . Og nøøøj hvor det smager skønt, både på ost men bestemt også som en frisk marmelade, og gerne på friskbagt squashbrød.

 

 

Honningfermenterede hvidløg

Sidste skud på stammen er honningfermenterede hvidløg.  De er lækre i en salat eller fx en tomatsuppe. De hele fed er delikate, sprøde og milde og går godt lette som tunge rette/ salater sammen med den lette honningsmag, der er tilbage efter fermenteringen.

 

Hindbæreddike og Mjødeddike

De skønne eddiker er smukke og velsmagende, og meget velegnede i gavekurve og som værtindegaver.

Inden jul skulle vi gerne have en lækker mjødeddike på flaske. Den bliver fremstillet på Carstens fantastiske mjød, som han flere gange har fået præmieret. Den er lidt portvinsagtig, og det går igen i eddiken. Det er en bastant og mættet eddike, der er velegnet til de mørke og tunge vinterretter.

Den næste smukke og velsmagende hindbæreddike når også at blive færdig i god tid før jul. Den er ualmindelig lækker og smuk over en salat.

Vi har fortsat både pærecider- og æblecidereddike.

Du kan også købe en eddikemoder med opskrift, så du kan lave din egen lækre æblecidereddike.